Uutiset
Maahantuojat
Autohifiliikkeet
Autohifistejä
Kilpailut
Autohifiopas
dB-Koulu
Sanakirja
Info
Palaute

Tuomariäänestys 2007


Sulakkeet

Sulake on turvavaruste, joka PITÄÄ olla jokaisessa autossa lähellä akkua. Mieluimmin polttaa sulakkeen poikki kuin auton. Mutta, isoilla virroilla sulake käyttäytyy vastuksen lailla ja sen aiheuttama jännitehäviö saattaa olla joissain tapauksissa merkittävä. Monissa Pro- ja Extreme-luokan kisa-autoissa ei välttämättä ole lainkaan sulakkeita laturin, akun ja vahvistimen välissä. Näissä luokissa vaadittava luotettavuus ja pienet häviöt ovat jo sitä luokkaa että on parempi poistaa yksi mahdollinen vian lähde kuin arvuutella että kestäisiköhän se nyt vielä tämän. Tällöin tietenkin johdotusten suojauksessa pitää mieluimmin liioitella kuin säästellä ja varmistua turvallisuusasioista moneen kertaan.

Sulake on myös kuluva osa virtajärjestelmässä sillä aikaa myöten sulake vanhentuu ja alkaa enemmän ja enemmän vastustaa virran kulkua. Myös ulospäin ehjältä ja hyvältä näyttävä sulake saattaa olla jo poikki, asiasta saa varmuuden vasta mittaamalla sen yli jäävä jännitehäviö silloin kun siitä kulkee virtaa läpi merkittäviä määriä.

Yleisesti autoissa käytettävät lattasulakkeet ja lasiputkisulakkeet ovat ns. hitaita eli niistä saa läpi sulakkeen palamatta ainakin nimellisarvoaan kaksinkertaisen määrän virtaa lyhyen aikaa. Tämän takia yllättävän pienellä sulakkeella pärjää yllättävän pitkälle. Ja toisaalta tämän takia jos esim. vahvistin on hajotakseen niin se ehtii kyllä hajoamaan ilman että sulake ehtii katkaisemaan yhteyttä poikki.

Laita se sulake sinne väliin ja huolehdi että se on juuri niin hyvässä kunnossa kuin sulake yleensä vaan voi olla. Jätä itsemurhasysteemien rakentelu Pro- ja Extreme-luokan kilpailijoille, joilla on kuitenkin jo kokemusta ja taitoa rakentaa johdotukset oikein ja suojata ne niin kestävästi ettei niiden takia tarvitse olla huolissaan.

Jos kuitenkin autosi palaa sen takia ettei siellä ollut sulaketta suojaamassa, ei vakuutusyhtiö ole ollenkaan ymmärtäväinen ja korvauksiahan ei siis tipu. Olemme varoittaneet.

Todellakin, laita se sulake sinne. Älä leiki onnesi kanssa. Auto on kuin meri, monesti sen kanssa voi kokea hienoja hetkiä ja saada mukavia muistoja. Kun musta hetki sitten tulee niin epäonnen ja tapahtumien raakuuden syöveri saattaa vaatia ihmishenkiä ja silloin ei kannata olla lähellä. Laita se sulake.

Ihmisen käsien iho kestää vaurioitumatta lyhytaikaisesti noin 55º C, ja jos johto tai auto jo palaa tai on punahehkuinen niin älä työnnä räpylöitäsi sinne sekaan, lämpötila on jo aivan liian korkea. Huolehdi jo etukäteen ettei tällaistä tilannetta pääse syntymään ollenkaan.

Laita se sulake. Kukaan meistä ei osaa takoa sepän lailla syntyessään joten antaa muiden tehdä virheet ja heidän itse maksaa niistä.

Muista se sulake.

Takaisin ylös | Takaisin opetusohjelmaan

Autoala.net
AutoSound
Emma Finland ry