Uutiset
Maahantuojat
Autohifiliikkeet
Autohifistejä
Kilpailut
Autohifiopas
dB-Koulu
Sanakirja
Info
Palaute

Tuomariäänestys 2007


Liitokset ja liittimet

Paras liitin on ei liitintä, sillä sähkövirran kulkiessa kahden pinnan läpi materiaalista toiseen siinä syntyy aina ylimenovastusta ja tämä aiheuttaa jännitehäviöitä. Ehdottomasti paras tapa liittää johto toiseen johtoon olisi käyttää vain samaa materiaalia olevia johtoja ja hitsata ne kiinni toisiinsa. Näin ei syntyisi läpimenopintoja eikä niin suuria jännitehäviöitä.

Seuraavaksi paras tapa on käyttää erittäin tiukaksi ja jopa hapettomaksi puristuvia liittimiä ja sen varmistaminen juottamalla se juotostinalla. Tällaisessa liitoksessa tinan tehtävä on estää liitospintojen ja materiaalien hapettuminen ja estää liitoksen löystyminen ja irtoaminen.

Kupari on yleisimmin käytetty johdinmateriaali ja koska se on pehmeä metalli ja jolla ei kuitenkaan ole virumistaipumusta, sopii se erittäin hyvin johtimiin tehtävien liitosten tekoon. Juuri sopivan pehmeänä se puristettaessa mukautuu pinnanmyötäisesti ja tämä ratkaisevasti lisää liitoksessa vaikuttavaa liitoksen pinta-alaa.

HUOM! Juotostina on yli kymmenen kertaa kuparia huonompi sähkönjohde joten tinan määrällä ei ole juurikaan väliä kunhan se juuri ja juuri täyttää tyhjät kolot ja huokoset mitkä eivät ole puristuneet täyteen. Tinan yliannostus on täysin turhaa koska se ei yhtään paranna liitoksen kykyä johtaa sähköä ja on typerän näköistä.

Liitosten juottamisessa on tärkeätä riittävä juotoslämpötila, hyvälaatuinen juotostina ja puhtaat liitospinnat. Kun juotos on saatu aikaan, sen jäähtymisen aikana on varottava liitoksen heiluttelemista koska siihen saattaa juuri jähmettymisen hetkellä muodostua hiusmurtumia jotka eivät nyt ainakaan paranna liitoksen kykyä johtaa sähköä.

Paksuja kaapeleita on turha yrittää juottaa tavallisilla kolveilla, mutta kuumailmapuhallin on erittäin hyvä ja helppo väline lämmittää isot johdon päähän kiinni puristetut liittimet. Puhalla sivusta niin ettei eriste hirveästi pala karrelle ja syötä toisella kädellä tinaa sitten kun sitä alkaa sulamaan liittimeen, muista ettei liioittelu ole tarpeellista mutta pihistelykään ei ole järkevää. Paksu johto ja iso rengasliitin saattavat imeä yllättävänkin paljon tinaa. Tämän oppii vain kokeilemalla ja harjoittelemalla. Liitos pitää sitten suojata kunnolla ja tämän voi tehdä kutistesukalla tai mahdollisesti liittimen mukana tulleella suojakumilla. Parasta kutistesukkaa tähän käyttöön on sellainen jonka sisäpinnassa on valmiiksi laitettu kuumaliimakerros joka sitten lämmitettäessä sulaa ja liimaa liitoksen vesitiiviiksi ja tukevaksi paketiksi. Oikein tehtynä tällainen liitos kestää taatusti pidempään hyvänä kuin mikään auto jossa se joutuu olemaan.

Jos joudut käyttämään vanhoja ja/tai käytettyjä liittimiä on niiden silmämääräinen tarkistus suotavaa jotta niihin ei jäisi turhia hapettumia ja muita epäpuhtauksia häiritsemään mahdollista juottamista. Tarvittaessa puhdista liitospinnat teräsharjalla ja liuottimella ja juota vasta sitten. Jos et juota niin ainakin liitos kannattaa suojata jollain muulla keinolla, esim. liimautuvalla kutistesukalla. Liimautuvan kutistesukan huonona puolena on sen hiukan korkeampi hinta mutta siitä kannattaa maksaa koska se tulee takaisin kyllä aikaa myöden, parantuneina suojausominaisuuksina ja liitoksen luotettavuutena.

Monesti varsinkin amerikkalaista perua olevissa ja nykyään myös lähes kaikissa muissakin paremmissa autovahvistimissa sekä lähes kaikissa virtablokeissa ja joissakin rengasliittimissä on vain reikä johdolle jonne eristeestä kuorittu johdon pää työnnetään ja se kiristetään paikoilleen sitä puristavalla ruuvilla. Tämä on hyvä tapa tehdä asiallinen liitos mutta on hyvä muistaa että tällaisessa tapauksessa reikään työnnettävää johtoa ei saa tinata. Tinalla on puristuksessa ollessaan ikävä ominaisuus lähteä virumaan eli kiristetyn ruuvin yms. kohdalla oleva tina alkaa "juosta" karkuun ja täten liitos löystyy ja sitä joutuu koko ajan kiristämään ja taas se löystyy eikä edelleenkään pysy kiinni eikä siis johda kunnolla sähköä. Tällainen liitos ei myöskään saa jäädä jatkuvalle taivutukselle alttiiksi koska johdon säikeet saattavat alkaa katkeilemaan aikaa myöten, eli kannattaa yrittää tukea johto jotenkin.

Olemme liian usein törmänneet heikkoihin virtajohdon liitoksiin, tyyliin: mies sanoo että kyllä-juu-juu-on-se-kiinni-viimeisen-päälle-kunnolla ja sitten kun menee ja hiukan nykäisee johdosta niin jää pää käteen. Älä Sinä ole tämä mies, jätä tällainen toilailu kanssakilpailijan harteille.

Takaisin ylös | Takaisin opetusohjelmaan

Autoala.net
AutoSound
Emma Finland ry