Uutiset
Maahantuojat
Autohifiliikkeet
Autohifistejä
Kilpailut
Autohifiopas
dB-Koulu
Sanakirja
Info
Palaute

Tuomariäänestys 2007


Johdotukset / virtajärjestelmä

Ennen kuin aloittaa asennuksien tekemisen, on syytä miettiä miten virtajärjestelmä olisi hyvä toteuttaa. Ensimmäiseksi kannattaa laskea vahvistimien yhteistehot ja mitoittaa päävirtakaapeli sen mukaan. Yhtälö johtomitoitusta varten on seuraavanlainen: ( Ptot x 2 ) / 13,8

Eli: yhteisteho Ptot kertaa kaksi jaetaan jännitteellä, joka autossa on laskennallisesti 13,8 V. Tehojen tuplaaminen kaavassa (kertaa kaksi tai jaettu 0.5) tulee siitä, että vahvistimien hyötysuhde yleensä on todellakin vain 50%. Kun tiedetään mikä yhteisteho on, valitaan päävirtakaapeli taulukon mukaan. Kaapelin valintaan vaikuttaa myös johdon pituus. Oheisessa kaapelinvalintataulukko:

Kun tarvittava kaapeli on selvillä, siirrytään valitsemaan pääsulaketta. Pääsulake on todella tärkeä, sillä se on turvallisuusasia, josta ei saa lipsua. Pääsulake tulee sijaita maksimissaan 40 cm etäisyydelle akusta ja sen pitää olla helposti havaittavissa. Myös akun navat on syytä suojata. Erityisesti plusnapa on tärkeä, jottei se vahingossakaan aiheuta oikosulkua. Tämä on myös viiden pisteen arvoinen asia kilpailutilanteessa, joten kannattaa ehdottomasti huolehtia tämä asia kuntoon.

Kun pääasiat ovat mallillaan, on vielä syytä miettiä paria asiaa: laitteistoon tulevien laitteiden määrää ja mahdollisia kondensaattoreita, sillä päävirtakaapeli yleensä haaroitetaan sulakeblokin kautta monelle laitteelle. Tässä vaiheessa on syytä muistaa, että jokainen johto joka lähtee sulakeblokista eteenpäin on suojattava sopivalla sulakkeella. Kun sulakeblokista lähtevä johto on pienempi kuin päävirtajohto, tulee sen sulake mitoittaa kyseisen kaapelin mukaan. Jos käytetään ainoastaan jakoblokkia, päävirtasulake määrää lähtevien johtojen paksuuden.

Selvitetäänpä esimerkillä: jos päävirtakaapeli on 35 mm² ja johto menee jakoblokille (ilman sulakkeita) ja siitä eteenpäin kolmelle vahvistimelle, pääsulake määrää johtojen paksuuden. Eli et voi jatkaa blokista eteenpäin esimerkiksi 10 mm² johdolla, sillä tällöin päävirtasulake on liian järeä.

Sitten siirrytään maadoituspuolelle. Maadoitus on syytä tehdä hyvin johonkin pisteeseen auton rungossa. On syytä katsoa, että maadoitus on tukeva ja ettei maalia ole välissä. Paikkoja, kuten takapenkin turvavöiden kiinnityspisteet ei ole hyvä käyttää sillä silloin kajotaan autovalmistajan määrittelemiin turvallisuusasioihin. Myös kaikenlaiset takapenkkien kiinnityspultit on syytä jättää käyttämättä samasta syystä. Maadoituspistettä on parempi etsiä vaikka takakontin pelleistä, joissa on useita valmiita reikiä, muuten tehdään reikä. Hiotaan maali pinnasta pois, jotta saadaan hyvä kontakti ja kiinnitetään maadoitus tukevasti. Tämän jälkeen ylimaalataan kiinnityspiste, jolloin se on suojattu ruostumiselta. Tämän jälkeen voidaan haaroittaa maadoitus esimerkiksi jakoblokin kautta, jotta saadaan kunnon maadoitus jokaiselle laitteelle. On hyvä muistaa, että maakosketus on yhtä tärkeä kun päävirtajohdotukset, muuten virta ei liiku mihinkään. Jos laitteistoon asennetaan kondensaattori, on myös sen navat suojattava oikosulkuvaaralta. Tutustu myös käyttöohjeisiin, sillä kondensaattorit on yleensä syytä ladata ennen kiinnikytkemistä. Tämä tapahtuu esimerkiksi siten, että käytetään 27 ohmin vastusta pääsulakkeen tilalla. Ladataan kondensaattori niin että sen navoissa on sama jännite kun akussa, ja sen jälkeen vaihdetaan vastus sulakkeeseen. Sama pätee myös, jos kondensaattori kytketään pois käytöstä. Tällöin puretaan kondensaattori, jotta se ei jää lojumaan nurkkiin ladattuna. Tällöin puretaan kondensaattorin varaus samanlaisella vastuksella kuin ladattaessa ja se tapahtuu taas maata vasten. Mutta tästä on varmasti kerrottu kondensaattorin käyttöohjeessa.

Muut johdot asennetaan yleensä auton kynnyskoteloihin tai jopa kattoon. Hyvä paikka on myös auton keskellä keskikonsolissa, sillä sinne saa yleensä vedettyä johdot aika huomaamattomasti. Kannattaa miettiä tarkkaan, miten johdot sijoittaa autoon. Hyvä esimerkki on, että virrat vedetään yhdellä puolelta, kaiutinjohdot keskeltä autoa ja signaalijohdot toiselta puolelta. Tämä on vain esimerkki, valinta sijoittelulle on vapaa. Kuitenkin on hyvä pyrkiä siihen että virtajohdot ja signaalijohdot eivät mene vierekkäin häiriöiden välttämiseksi.

Myös mekaanisesta suojauksesta on hyvä huolehtia. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisessa paikassa missä johto menee metallin läpi tai muuten on mekaanisesti altis vahingolle on syytä käyttää läpivientiä tai muuta suojaa. Muuten voi olla ongelmia edessä. Ongelmat eivät tule esille välttämättä heti, mutta ajan mittaan kun johto pikkuhiljaa hiertää peltiä vasten, oikosulun vaara on olemassa. Myös takapenkin saranointi ja muut liikkuvat osat voivat vahingoittaa johtoja. Oviin menevät johdot on syytä vetää johtoputkessa tai johtokumissa, mikäli alkuperäisiä johtokumeja ei voida käyttää.

Myös laitteet jotka eivät vie paljoa virtaa, on syytä asentaa samalla huolellisuudella kun esimerkiksi vahvistimet. Tämä koskee soitinta, erilaisia prosessoreita ja myös lisälaitteet kuten valaistusta ym. Sääntökirjassa löydät ne - Muut Laitteet - otsikon alta.

Takaisin ylös | Takaisin opetusohjelmaan

Autoala.net
AutoSound
Emma Finland ry